iso 9001, iso 9001 belgesi, iso 22000, tse hizmet yeterlilik belgesi, iso 9000 kalite belgesi, iso danışmanlık eğitim ve kalibrasyon izmir, iso9000 izmir, ıso 9001,izmir iso 14001, iso14001 izmir
iso 9001 izmir
Eurocons Eğitim ve Danışmanlık Anasayfa

BAŞVURU REFERANSLAR

Kurumsal
Hizmetler
Bilgi Bankası
Eğitimler
İletişim
 
izmir danışmanlık ve eğitim hizmetleri
Sistem Danışmanlık
ISO 9001:2008

ISO 14001:2004
ISO 22000:2005
ISO TS 16949:2002

OHSAS 18001:2007
ISO 13485:2003
ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti
ISO 27001 Bilgi Güvenliği
   
BRC Ambalaj Malzemesi Global Standart
BRC

IFS
HELAL GIDA
   
Ürün Belgelendirme

CE
GOST-R
UkrSEPRO

TSE HYB
 
ISO 22000:2005 - GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ
ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Nedir?
 

Uluslararası Standart Örgütü (ISO) tarafından 01 Eylül 2005 tarihinde yayınlanan ISO 22000:2005 standardı, “Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi” olarak yayınlanmış ilk uluslararası standarttır. Bu standart Uluslararası Standartlar Örgütü (ISO)’nün ISO/TC 34. teknik komite tarafından, bütün dünyadaki dernekler ve gıda uzmanlarının da bir araya gelmesiyle geliştirilerek, yayınlanmıştır. ISO 22000:2005 gıda güvenlik yönetimi gerekliliklerini tanımlayan, gıdaya yönelik tüm süreçlerin analizine imkan veren ve risklerin yönetimini sağlayan uluslararası bir standarttır. ISO 22000 gıda sektörüne ortak bir yönetim sistemi anlayışı getirmektedir. TSE HACCP Yürütme Komitesi 30.01.2006 Tarih ve 110 sayılı gündeminde aldığı kararda TS-EN- ISO 22000 Standardının 27.01.2006 tarihinde TS 13001’in(HACCP) yerini aldığını belirtmiştir. AB'ye uyum çalışmalarında, gıda zincirindeki tüm kuruluşların, gıda güvenliği yönetim sistemini kurmuş olmaları ve tüm gıda firmalarının ön koşul programını uygulamaya almaları gerekmektedir. Bu kapsamda ISO 22000 bütün dünyada kabul görecek bir standarttır.

 
ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi Standart Serisi
 

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi – Gıda Zincirindeki kuruluşlar için şartlar

  • ISO/TS 22003 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi – Gıda güvenliği yönetim sistemlerinin tetkikini ve belgelendirmesini yapan kuruluşlar için şartlar (2006 ilk çeyrek)
  • ISO/TS 22004 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi –ISO 22000:2005’in uygulanması ile ilgili kılavuzu (Kasım 2005)
  • ISO 22005,Yem ve gıda zincirinde izlenebilirlik- Sistem tasarımı ve hazırlanması için genel ilkeler ve kılavuzu
 
Kimler Uygulayabilir
 
  • Gıda üreticileri,
  • Gıda tedarikçileri, toptancı ve perakendecileri,
  • Paketleme ve ambalaj malzemesi üreticileri,
  • Tohum ve yem üreticileri,
  • Çiftçiler,
  • Katkı malzemesi üreticileri,
  • Gıda ve yemek hizmeti veren kuruluşlar,
  • Perakende ve gıda hizmeti veren işletmeler ile kontratlı çalışan kuruluşlar,
  • Taşıma, depolama ve dağıtım hizmeti sağlayan kuruluşlar,
  • Servis sağlayıcı kuruluşlar, (Haşere Mücadele, vb)
  • Gıda zincirine dolaylı yoldan katılan kuruluşlar,
  • Temizlik ve sanitasyon hizmeti veren kuruluşlar
  • Ekipman, temizlik malzemeleri ve diğer gıda ile temasta olan malzeme üreticileri
 
ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Maddeleri
 

4. Gıda güvenliği yönetim sistemi
4.1. Genel şartlar
4.2. Dokümantasyon Şartları
5. Yönetim Sorumluluğu
5.1. Yönetim Taahhüdü
5.2. Gıda Güvenliği Politikası
5.3. Gıda güvenlik yönetim sisteminin planlanma
5.4. Sorumluluk ve Yetki
5.5. Gıda güvenliği ekip lideri
5.6. İletişim
5.7. Acil durumlara hazırlılık ve karşılık verme
5.8. Yönetimin gözden geçirmesi
6. Kaynak yönetimi
6.1. Kaynak sağlanması
6.2. İnsan kaynakları
6.3. Altyapı
6.4. Çalışma ortamı
7. Güvenli ürün plânlama ve gerçekleştirme
7.1. Genel
7.2. Ön gereksinim programları
7.3. Tehlike analizlerini gerçekleştirmenin birincil aşamaları
7.4. Tehlike Analizi
7.5. Operasyonel ön gereksinim programları oluşturulması
7.6. HACCP Planının Oluşturulması
7.7. OGP ve HACCP plânlarında belirtilen başlangıç bilgi ve dokümanların güncelleştirilmesi
7.8. Doğrulama Planlaması
7.9. İzlenebilirlik Sistemi
7.10. Uygunsuzluk Kontrolü
8. Gıda güvenliği yönetim sisteminin geçerli kılınması, doğrulanması ve iyileştirilmesi
8.1. Genel
8.2. Kontrol önlem kombinasyonlarının geçerli kılınması
8.3. İzleme ve ölçmenin kontrolü
8.4. Gıda güvenliği yönetim sisteminin doğrulanması
8.5. İyileştirme
8.5.1. Sürekli iyileştirme
8.5.2. Gıda güvenliği yönetim sisteminin güncelleştirilmesi

 
ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin Faydaları
 
  • Uluslararası düzeyde tanınan bir sistem olması nedeniyle tüm dünyada ticaret kolaylığının sağlanması
  • ISO 22000; diğer perakende standartları kapsar; standart ve kodeks ile ilişkili uluslararası bilinen yasal uygulamalardan bahseder,
  • Belirlenen kriterlerin dışındaki ürün oranındaki azalmadan dolayı maliyetlerin azalması ve firmanın vizyonunun korunması
  • Ürün yaklaşımı yerine sistem yaklaşımı ile risklerin hızlı, verimli ve dinamik kontrolü,
  • Gıda güvenliği ile ilgili tüm tüketici taleplerini karşılaması.
  • Ön gereklilik programlarının sistematik yönetimi,
  • Tüm personelin gıda güvenliği ve hijyen konusunda bilinçlenmesi ve artan teknik yeterlilik sağlanması
  • Gıda zehirlenmesi riskini minimize etmesi
  • Gıda güvenliği unsurları hakkında tedarikçiler ve müşteriler, denetleyiciler ve diğer ilgili taraflar ile dinamik iletişim sağlanması
  • Proses kontrolün dokümanlarla kanıtlanmasına olanak vermesi,
  • Yükümlülüklerini bilen ciddi ve profesyonel bir organizasyon oluşturulması,
  • Resmi denetimlerde karşılaşılan sorunların en aza indirilmesi
  • Gıda israfının (gıda bozulmaları, vb.) ve bu israftan kaynaklanan maliyetlerin en aza indirilmesi,
  • Etkin stok kontrolü ve veri sağlama
  • Etkin zaman yönetimi,
  • Müşteri güveninin ve memnuniyetinin sağlanması.
  • Pazarlamada rakiplerin önüne geçilmesi,
  • Ürün güvenlik problemlerini önlemesi,
  • Hata yapılarak kazanılan tecrübeye güvenmekten ziyade potansiyel tehlikeleri önceden haber vermesi,
  • Etkin kontrol geliştirmeye sistematik olarak yaklaşması,
 
 
Kısayollar: iso 9001:2008 | iso 27001 belgesi | iso 22000 | iso 9001 izmir | iso belgesi | marka tescil S.S.S | Şartlar ve Gizlilik | Site Haritası

© 2017 Bu sitenin tüm hakları EUROCONS LTD. ŞTİ.' ne aittir. Şirket, EUROCONS ® markası ile CE - TSE - TSEK - Hizmet Yeterlilik Belgesi - ISO Serisi (9001-14001-18001-22000-13485-16949) standartları konularında danışmanlık hizmetleri vermektedir.

izmir seo