BRC - Global Gıda Standardı
BRCGS Gıda Güvenliği standardı dünyada ilk defa 1998 yılında yayınlanmıştır. Gıda güvenliği standardı, ürün bütünlüğünü, güvenliğini, kalitesini, işleme ve paketleme endüstrisini, gıda ve gıda güvenliği...
Aşağıda belirtilen konuların ayrıntılarına ana başlıklara tıklyarak ulaşabilirsiniz.
BRCGS Gıda Güvenliği standardı dünyada ilk defa 1998 yılında yayınlanmıştır. Gıda güvenliği standardı, ürün bütünlüğünü, güvenliğini, kalitesini, işleme ve paketleme endüstrisini, gıda ve gıda güvenliği...
IFS, Uluslararası Gıda Standardı olarak da ifade edilmektedir. Ticaret Odası CIES’in, gıda güvenliğini 2000 yılında iyileştirme yoluna gitmesiyle ortaya çıkan bu standardın ISO 9000:2000...
Ülkemizin olduğu gibi başka müslüman ülkeler tarafından aranan talep edilen Helal Belgesi , gıda güvenliği temelinde ortaya çıkmıştır. Ve çoğunlukla Helal Gıda şeklinde bilinmektedir.
PAS 220 standardı büyük gıda üreticisi olan Unilever, Kraft, Danone ve Nestle tarafından oluşturulmuş, Avrupa Birliği Yiyecek ve İçecek Konfederasyonu (CIAA) tarafından finanse edilmiştir.
Çevre, insan ve hayvan sağlığına zarar vermeyen, doğal kaynakları koruyarak tarımda izlenebilirlik, sürdürülebilirlik ve gıda güvenliğinin sağlanması amacıyla yapılan bir tarımsal üretim biçimidir.
Gıda maddelerini bulaşmalardan korumak ve gıda ürününün sunumuna katkı sağlamak ve asıl önemlisi ürünün belirlenmiş raf ömrünü sağlayabilmek için en az gıda güvenliği standartları.
FSSC 22000 Gıda Güvenliği Sistemi’nin temel amacı gıda ve içecek tedarikinin güvenli koşullarda yapılarak tüketici haklarının güvence altına alınmasıdır.